Това, че либералните прозападни сили се събраха и Бойко Борисов пак

...
Това, че либералните прозападни сили се събраха и Бойко Борисов пак
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Щеше да е по-лесно, ако ПП-ДБ бяха с първия мандат

Това, че либералните прозападни сили се събраха и Бойко Борисов отново ги победи, е вест. ПП-ДБ не можаха да произведат сбора от своите резултати. Макар и с малко, успеха на демонстрира жизнеността на партийните ѝ структури.

Към новините от през вчерашния ден би трябвало да се прибави високият резултат на партия „ Възраждане “ (100 хиляди гласа повече за половин година) и той може да е тласък за сработка на останалите обединения. Третото, което е самобитна изненада е „ ИТН “ – тяхната обстановка предстои на обособен разбор.

В деня след изборите това разяснява пред БНР изпълнителният шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “ Първан Симеонов.

Според него, резултатите и изборната интензивност се изясняват ненапълно с умората, неналичието на други възможности и извършените акции. Да се предвижда бъдещо държавно управление щеше да е по-лесно, ако ПП-ДБ бяха с първия мандат. Опция за поддръжка може би би трябвало да търси в „ “, съобщи Симеонов.

Постоянните промени в изборните закони носят проблеми, само че нищо чудно законотворците отново за зачовъркат регламентите, счита още политическият анализатор.

Той посочи още: „ Не имам вяра нещата да се възстановяват, напреженията в политическото поле ще останат, само че може да се мисли за някаква сработка. Двата блока в България - прозападните либерали и балканските консерватори би трябвало да осъзнаят, че никой никого не може да победи в същинския смисъл на думата, никой никого не може да изчегърта. Това са законни хора, които имат право на битие. Личното ми мнение е, че най-хубавият вид щеше да е те да се редуват във властта. Това е една чудесна биполярност, която може да е продуктивна. Ако не могат да се редуват във властта, най-малко известно време да си сътрудничат. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР